سینوس لیفت


موارد استفاده از عمل سینوس لیفت

عمل سینوس لیفت زمانی انجام می‌شود که استخوان کافی در فک بالایی وجود نداشته باشد یا سینوس‌ها بسیار به فک نزدیک بوده و مانع کاشت ایمپلنت شوند.
• بسیاری از مراجعانی که دندان‌های فک بالایی مخصوصا دندان‌های آسیاب و پشتی را از دست داده‌اند استخوان کافی برای کاشت ایمپلنت دندان را ندارند. معمولا به دلیل آناتومی جمجمه فک بالایی استخوان کمتری از فک پایینی دارد.
• بیماری لثه که موجب از دست دادن استخوان شده است.
• از دست دادن دندان‌ها ممکن است باعث تضعیف استخوان فک شود. با از دست دادن دندان، استخوان شروع به جذب و جمع شدن در بدن می‌کند و با گذشت مدتی طولانی باعث ضعیف شدن استخوان و عدم امکان کاشت ایمپلنت بدون عمل سینوس لیفت می‌شود.
• ممکن است فاصله سینوس آرواره‌ای و استخوان فک بالایی بسیار نزدیک باشد.

در 15 سال اخیر و با جذب بیشتر مردم به سمت ایمپلنت، عمل سینوس لیفت بسیار متداول شده است.

آماده سازی برای عمل سینوس لیفت

استخوان مورد استفاده در سینوس لیفت ممکن است از استخوان خود بدن (استخوان اتوژنوس)، از یک جسد (استخوان آلوژنیک)، یا اینکه از استخوان گاو باشد (زنوگرافت).
استخوان خود بدن معمولا از دیگر نواحی دهان یا بدن مانند ران یا استخوان درشت نی پا برداشته می‌شود.
دندانپزشک با استفاده از رادیولوژی آناتومی فک و سینوس‌ را بررسی می‌کند. همچنین از نوع خاصی سی تی اسکن برای اندازه‌گیری طول و عرض استخوان فک و بررسی سلامت سینوس استفاده می‌شود.
در صورت داشتن حساسیت، این عمل را در زمان شدت حساسیت انجام ندهید.

نحوه انجام عمل

جراح بافت لثه‌ دندان‌های پشتی را شکاف می‌دهد. سپس بافت را به بالا می‌کشد تا استخوان نمایان شود. پنجره‌ای عقابی شکل در استخوان باز می‌شود. غشای طرف دیگر این پنجره سینوس را از استخوان فک جدا می‌کند. غشا در این عمل به سمت بالا کشیده شده و از فک دور می‌شود.
سپس پودری از جنس استخوان جای خالی سینوس را پر می‌کند. مقدار استخوان مورد استفاده در موارد مختلف متفاوت است اما معمولا در حد چند میلی متر است.
پس از جایگیری پودر استخوان، بافت بخیه زده می‌شود. ایمپلنت‌ها بین چهار تا نه ماه پس از عمل سینوس لیفت کاشته می‌شوند. در این مدت زمان که به مقدار استخوان مورد نیاز بستگی دارد، مواد پودری استفاده شده با استخوان فک شبکه سازی کرده و باعث تقویت استخوان می‌شوند.

انجام همزمان سینوس لیفت و ایمپلنت

در صورت انجام همزمان سینوس لیفت و کاشت ایمپلنت در یک جراحی انطباق پودر استخوان ساز و ایمپلنت با استخوان فک همزمان می‌شود که مدت زمان مجموع فرآیند سینوس لیفت و کاشت ایمپلنت را کاهش می‌دهد.

وضعیت مناسب برای انجام همزمان سینوس لیفت و ایمپلنت

برای انجام همزمان سینوس لیفت و ایمپلنت ضخامت استخوان باید بین 4 تا 5 میلی متر (بین یک دوم تا یک سوم طول ایمپلنت کاشته شده) باشد.
این مقدار از ضخامت استخوان فک بالایی پایداری لازم را برای ایمپلنت در طول فرآیند انطباق آن با استخوان فراهم خواهد کرد. پایداری ایمپلنت عاملی مهم در انطباق موفق آن با استخوان فک و دندان است.
پس در مواقعی که ضخامت استخوان فک کمتر از مقدار ذکر شده باشد دندانپزشک از رویکرد دو مرحله‌ای استفاده می شود و در صورت مناسب بودن مقدار ضخامت استخوان، امکان انجام همزمان سینوس لیفت و ایمپلنت وجود دارد.

پس از عمل سینوس لیفت

درد و ناراحتی پس از عمل ممکن است شامل تورم محل عمل و خونریزی از بینی یا دهان باشد. عمل کشیدن بینی و عطسه کردن ارادی ممکن است باعث تکان خوردن پودر استخوان ساز و شل شدن بخیه‌ها شود.

دندانپزشک معمولا پس از عمل برای مرطوب نگه داشتن بینی اسپری محلول نمک و همچنین برای جلوگیری از تورم داروهایی را تجویز می‌کند. همچنین استفاده از مسکن، آنتی بیوتیک و دهانشویه ضد میکروب برای مقابله با عفونت تجویز خواهد شد. اکثر بیماران پس از عمل ناراحتی و درد کمی را تجربه می‌کنند.

هفت تا ده روز پس از عمل، متخصص محل عمل را معاینه کرده و بخیه‌ها را در صورت جدا نشدن خود به خود جدا خواهد کرد. ممکن است برای اطمینان از بهبود یافتن ناحیه عمل مجددا به متخصص مراجعه کنید.

پس از عمل برای سازگاری و انطباق مواد استخوان ساز با فک نیاز به چندین ماه زمان است. بسته به مواد استخوان ساز مورد استفاده، کاشت ایمپلنت بین 4 تا 9 ماه پس از عمل سینوس لیفت انجام می‌شود.

بعضی متخصصان از پروتئین هایی تحت عنوان عوامل رشد برای کمک به استحکام سریع تر استخوان های تازه استفاده می کنند. پلاسمای غنی شده از پلاکت، که شامل عوامل رشد است، پیش از جراحی از خون شما گرفته شده و با مواد پیوندی که در سینوس شما کار گذاشته خواهد شد ترکیب می گردد.

خطرات احتمالی عمل سینوس لیفت

خطر اصلی عمل سینوس لیفت پاره یا سوراخ شدن غشای سینوس است. در صورت پاره شدن غشا در حین عمل، جراح سینوس را بخیه زده یا آن را با وصله‌ای می‌پوشاند. اگر بازیابی غشا موفق نباشد ممکن است جراح عمل را متوقف کرده و تا بهبود سوراخ غشا صبر کند.

پس از بهبود غشا که معمولا چند ماه طول می‌کشد جراح دوباره عمل سینوس لیفت را انجام می‌دهد. غشای بهبود یافته ضخیم تر و قوی‌تر بوده و عمل دوم سینوس لیفت معمولا با موفقیت همراه است.

پس از عمل خطر عفونت نیز وجود دارد که البته بسیار نادر و کمتر از دیگر عمل‌های جراحی است. در مواردی نادر استخوان فعلی با مواد استخوان ساز عمل سینوس لیفت مطابقت نیافته و پودر استخوانی به منبع خون و انرژی وصل نمی‌شود. در این صورت هر عمل کاشت ایمپلنت در این ناحیه از فک با شکست مواجه خواهد شد. در صورت وقوع این وضعیت نادر می‌توان عمل سینوس لیفت را تکرار کرد.

موارد خطر و اضطرار برای مراجعه به دندانپزشک

• ورم و درد با گذشت زمان شدیدتر شود.
• خونریزی پس از یک تا دو روز متوقف نشود.
• خونریزی به رنگ قرمز روشن و پیوسته باشد.
• احساس کنید مواد استخوان ساز در اثر کشیدن بینی یا عطسه جا به جا شده‌اند..
• داشتن تب

افزایش عرض فک و دهان: اگر عرض دندان برای پشتیبانی از ایمپلنت دندان کافی نباشد، مواد استخوانی گرافیتی به بالای فک اضافه شده و عرض آن را افزایش می‌دهند.

مراحل ایمپلنت دندان

1- مشورت با دندانپزشک: دندانپزشک با استفاده از عکسبرداری سه بعدی و رادیولوژی گزینه های ایمپلنت مناسب شما را بیان کرده و برای عمل برنامه ریزی می‌کند.
2- کاشتن ایمپلنت دندان: دندانپزشک ایمپلنت را در ریشه دندان از دست رفته می‌کارد، هر چند تجربیات بیماران از هم متفاوت است اما اکثر آنان درد و ناراحتی زیادی نداشته و روز بعد از عمل به سرکار برگشته‌اند. درد و ناراحتی بعد از ایمپلنت مثل عمل معمولی دندان است و می‌تواند شامل ورم، کبودی، خونریزی و دردی خفیف شود که معمولا با مسکن های معمول رفع می‌شود.
3- سازگاری ایمپلنت با دهان: در طول فرآیند بهبود، ایمپلنت و استخوان فک در فرآیندی با هم سازگاری یافته و پایه‌ای قوی و با دوام را برای دندان جایگزین می‎سازند.
4- نصب متصل کننده: پس از سازگاری ایمپلنت با استخوان فک، قطعه‌ای متصل کننده بر روی ایمپلنت و درست بالای لثه نصب می‌شود.
5- قراردادن تاج دندان: پس از بهبود لثه ها داندانپزشک از دندان های سالم شما برای ساخت تاج دندان های جدید مطابق آن ها قالب خواهد گرفت. این دندان ها که ممکن است تنها یک تاج دندان، پل پشتیبانی شده توسط ایمپلنت و دندان های مصنوعی جایگزین باشند، به متصل کننده نصب می‌شوند. هر چند این دندان ها خورده نمی‌شوند ولی به مراقبتی مثل مراقبت صحیح از دندان های طبیعی احتیاج دارند.
6- ویزیت دوره‌ای دندانپزشک: بسته به تعداد و نوع ایمپلنت و دندان هایی که بر پایه ایمپانت نصب شده است، فرآیند بهبود کامل بین ۳ تا ۹ ماه طول خواهد کشید. پس از انجام عمل ایمپلنت نیاز به ویزیت مکرر و دوره‌ای دندانپزشک برای چک آپ دندان خواهید داشت.

سوال دارید؟ از متخصصین Implant28 بپرسید


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function gravity_form() in /home/implantc/public_html/wp-content/themes/Implan28THM new/pages/sinos-lift.php:38 Stack trace: #0 /home/implantc/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home/implantc/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/implantc/...') #2 /home/implantc/public_html/index.php(17): require('/home/implantc/...') #3 {main} thrown in /home/implantc/public_html/wp-content/themes/Implan28THM new/pages/sinos-lift.php on line 38
وردپرس › خطا

یک خطای مهم در این وب سایت رخ داده است.

دربارهٔ عیب‌یابی در وردپرس بیشتر بدانید.