جراحی ایمپلنت


ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت های دندان مثل ریشه هایی مصنوعی برای دندان هستند که هنگام قرار گرفتن در فک با استخوان طبیعی آن سازگار می‌شوند. آن ها در فک پایه‌ای ثابت و محکم برای یک یا چند تاج مصنوعی دندان هستند. در بین تمامی راه هایی که پزشکی مدرن برای جایگزینی دندان های آسیب دیده دارد، هیچکدام به اندازه ایمپلنت درصد موفقیت و دوام بالایی ندارند. قیمت ایمپلنت از انتخاب های دیگر بیشتر است اما دوام و کارایی ایمپلنت را تبدیل به به صرفه ترین انتخاب می‌کند. یک ایمپلنت هیچگاه فاسد نشده و نیاز به درمان ریشه دندان نخواهد داشت و شبیه ترین انتخاب به دندان طبیعی است. ایمپلنت همچنین به حفاظت از استخوان فک و ریشه دندان ها کمک می‌کنند. ضعف استخوان ریشه دندان از مهمترین دلایل از دست دادن دندان است که ایمپلنت از آن جلوگیری می‌کند. برای اطلاع بیشتر درباره قیمت ایمپلنت دندان به همراه انواع برند های ایمپلنت دندان به لینک زیر مراجعه فرمایید.

قیمت ایمپلنت دندان 

ایمپلنت دندان معمولا به فرم قطعه پیچ مانندی از جنس تیتانیوم است که جایگزین ریشه دندان از دست رفته می‌شود. عمل کاشت ایمپلنت دندان عملی جزئی و بسیار عادی است که تنها به بی حسی موضعی احتیج دارد. پس از اتمام مراحل درمان، ایمپلنت با قطعه ساخته شده به شکل تاج دندان طبیعی پوشش داده می‌شود. فرآیند ایمپلنت موفقیتی بالای ۹۵ درصد دارد که از هر روش جایگزینی دندان از دست رفته دیگر بیشتر است. اگر جراحی ایمپلنت با امکانات مناسب و توسط دندانپزشکان مجرب انجام شود، یکی از کم خطر ترین و پیش بینی شده ترین جراحی های دندان است. ۳ میلیون نفر در آمریکا تا به حال عمل ایمپلنت انجام داده‌اند و در هر سال تعداد نیم میلیون نفر به این آمار افزوده می‌شود ایمپلنت های دندان به دو دسته اساسی تقسیم می‌شوند: داخل استخوانی: این ایمپلنت ها که معمولا از جنس تیتانیوم بوده و شکلی شبیه پیج دارند، در داخل استخوان فک کاشته می‌شوند. این نوع از ایمپلنت رایج ترین گونه آن است. زیر ضریعی: این ایمپانت ها زیر لثه ولی در بالا یا روی استخوان فک قرار داده می‌شوند. این نوع از ایمپلنت ها در بیمارانی که استخوان فک و ریشه دندان کافی و سالم ندارند یا علاقه‌ای به پروسه بازسازی استخوان ندارند استفاده می‌شود. اگر استخوان فک قادر به پشتیبانی ایمپلنت دندان نباشد تکنیک های مختلفی برای بازسازی استخوان فک و ایجاد پایه ای قوی برای ایمپلنت دندان به کار می‌رود که شامل موارد زیر است: تقویت استخوان: شامل بازسازی و بازتولید استخوان در فک برای پشتیبانی از ایمپلنت ها است. تحقیقات نشان داده است که اضافه کردن و تقویت استخوان بهترین نتایج در ایمپلنت را به دنبال دارد. بالابردن سینوس: نام دیگر آن تقویت سینوس است که شامل اضافه کردن به استخوان زیر سینوس در مواقعی است که استخوان سینوس به علت از دست رفتن دندان های پشتی بالایی ضعیف شده است. افزایش عرض فک و دهان: اگر عرض دندان برای پشتیبانی از ایمپلنت دندان کافی نباشد. مواد استخوانی گرافیتی به بالای فک اضافه شده و عرض آن را افزایش می‌دهند.

انواع عمل های ایمپلنت دندان

جایگزینی یک دندان

در صورت اینکه یک دندان از دست رفته دارید، ایمپلنتی واحد در استخوان فک کاشته می‌شود تا جایگزین ریشه آن دندان شود تا پس از بهبود قالب تاج دندان بر روی آن گذاشته شود. این نوع ایمپلنت بیشترین درصد موفقیت را داشته و بهترین انتخاب برای جایگزینی تنها یک دندان از دست رفته است. قیمت ایمپلنت از انتخاب های دیگر بیشتر است اما دوام و کارایی ایمپلنت را تبدیل به به صرفه ترین انتخاب می‌کند. یک ایمپلنت هیچگاه فاسد نشده و نیاز به درمان ریشه دندان نخواهد داشت و شبیه ترین انتخاب به دندان طبیعی است.

جایگزینی چندین دندان

اگر بیش از یک دندان از دست رفته دارید، ایمپلنت ها باز بهترین جایگزین برای آن ها هستند. هر دندان حتما نیاز به ایمپلمنت جداگانه ندارد و دندان ایمپلنت شده می‌تواند پشتیبانی برای پل ثابت دندان باشد. اگر سه دندان از دست رفته در کنار هم دارید، می‌توان دو ایمپلنت در دندان های کناری کاشته و تاج دندان وسطی را بدون نیاز به ایمپلنت جایگذاری کرد.

جایگزینی تمامی دندان ها

ایمپلنت ها می‌توانند از یک دست کامل دندان های پایینی یا بالایی که با دهان هماهنگ شده و به آن وصل میشود پشتیبانی کنند. در اکثر موارد تعداد ۴ یا کمتری از ایمپلنت ها توانایی پشتیبانی از یک دست دندان کامل را دارند. در برخی موارد که استخوان فک ضعیف بوده و تراکم کمی داشته باشد از ۵ یا ۶ ایمپلنت برای پشتیبانی ردیفی ده تا دوازده تایی از دندان ها استفاده می‌شود. ایمپلنت های دندان از استخوان فک حفاظت کرده، در جای خود محکم بوده و عمری طولانی دارند.

پشتیبانی از دندان مصنوعی جدا شونده:

ایمپلنت ها استفاده از دندان های مصنوعی را راحت تر و سالم تر می‌کنند. دندان مصنوعی های معمول بر روی لثه و فک فشار وارد کرده که باعث کاهش حجم استخوان فک و در رفتن دندان از دهان می‌شود. امروزه دندانپزشکان دندان مصنوعی جدا شونده را به ایمپلنت ها متصل میکنند که فشار را از روی استخوان فک بر می‌دارد. این اقدام جلوی لیز خوردن دندان های مصنوعی هنگام حرف زدن و غذا خوردن را گرفته و همچنین از استخوان فک حفاظت می‌کند.

تعداد ایمپلنت‌های کاشته شده

دندانپزشک ایمپلنت را در ریشه دندان از دست رفته می‌کارد، در صورت آسیب دبده بودن فقط یک دندان نیاز به یک ایمپلنت خواهید داشت، اما اگر دو یا چند دندان آسیب دیده دارید و آن‌ دندان‌ها در کنار هم هستند می‌توانید یک ایمپلنت برای هر دندان یا ایمپلنتی داشته باشید که دو یا چند دندان را پشتیبانی کند. در این زمینه با دندانپزشک مشورت کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

خطرات و مشکلات احتمالی عمل ایمپلنت دندان جیست؟

هر عملی حتی عملی بی خطر مثل ایمپلنت دندان مشکلات و خطراتی دارد. برنامه ریزی صحیح و معیانه دقیق بیمار قبل از عمل برای تشخیص مناسب بودن وضعیت بیمار برای عمل ایمپلنت دندان خطرات احتمالی را بسیار کاهش خواهد داد. مراقبت دائمی و ویزیت های منظم با دندانپزشک مهمترین نقش را در عمر و دوام ایمپلنت دارند. بدون مراقبت صحیح، ایمپلنت ها پوششی شبیه به دندان طبیعی خراب پیدا خواهند کرد که در صورت عدم درمان منجر به عفونت لثه شده و درد زیادی خواهند داشت، مشکلاتی که محدود به ایمپلنت نبوده و در صورت عدم مراقبت از دندان طبیعی نیز خواهید داشت. مثل هر عمل دندان دیگر نارسایی های خونریزی، عفونت، حساسیت و شرایط جسمی کلی بیمار باید قبل از عمل به دقت معاینه شوند. خوشبختانه درصد موفقیت عمل ایمپلنت دندان بسیار بالا است و عمل تنها در شرایط نادری مثل عفونت، شکاف برداشتن ایمپلنت، وزن زیاد ایمپلنت، آسیب به اطراف محل عمل (عصب ها، رگ های خونی)، جایگیری نامناسب ایمپلنت و کمیت و کیفیت ضعیف استخوان اتفاق می‌افتد. استفاده از خدمات و برنامه ریزی صحیح دندانپزشکان مجرب این خطرات و مشکلات احتمالی کم را حتی کمتر از پیش می‌کند. با تمام این شرایط حتی اگر عمل ایمپلنت شکست بخورد به آسانی قابل جبران است.

آیا عمل ایمپلنت با درد همراه است؟

هر چند تجربیات بیماران از هم متفاوت است اما اکثر آنان درد و ناراحتی زیادی نداشته و روز بعد از عمل به سرکار برگشته‌اند. درد و ناراحتی بعد از ایمپلنت مثل عمل معمولی دندان است. ایمپلنت کردن درد کمتری از کشیدن دندان دارد و با بی حسی موضعی انجام می‎شود. در هنگام عمل دردی احساس نخواهید کرد اما در هفته بعد از عمل شاید احساس ناراحتی در فک و دندان داشته باشید. درست پس از عمل کیسه یخ بر روی پوسته محل عمل گذاشته می‌شود تا از ورم کردن محل عمل جلوگیری کند. درد پس از عمل به سادگی با قرص های مسکن معمولی مثل ایبوپروفن و استامینوفن قابل رفع است. این درد ممکن است شامل ورم، کبودی، خونریزی و دردی خفیف شود. البته عمل های سنگین‌تر برای کاهش درد پس از عمل به مسکن های سنگین تری نیاز خواهند داشت. علاوه بر مسکن ها قرص های آنتی بیوتیک و دهان شویه برای کمک به بهبود سریعتر محل عمل تجویز خواهند شد. در مواردی که بیمار اضطراب زیادی دارد یا عمل پیچیده است دندان پزشک می تواند از داروی آرامبخش استفاده کند. بیهوشی به ندرت و تنها در موارد بسیار خاص استفاده می‌شود.

مراقبت بعد از عمل ایمپلنت دندان باید چگونه باشد؟

ایمپلنت های دندان نیاز به مراقبتی شبیه دندان های معمولی دارند که شامل مسواک زدن، نخ دندان، استفاده از دهان‌شویه آنتی باکتریال و ویزیت های منظم دندانپزشک است. ایمپلنت های دندان خطر ابتلا به وضعیتی به نام “peri-implantitis” را دارند که معادل مشکلات و عفونت لثه در دندان طبیعی است و شامل سرخ و متورم شدن لثه و استخوان پوشش دهنده ایمپلنت می‌شود. تورم لثه معمولا به دلیل نیروی گزنده زیاد ایمپلنت یا عفونت باکتریال است. این وضعیت در صورت عدم درمان منجر به از دست دادن ایمپلنت می‌شود. پس از جراحی ایمپلنت نگهداری و مراقبت صحیح از آن که البته همراه با ویزیت مرتب دندانپزشک است در پیشگیری از عفونت لثه ضروری است. مراقبت خوب و صحیح از ایمپلنت در خانه شامل مسواک زدن و کشیدن نخ دندان است. در مطب دندانپزشک بافت های نرم و سخت اطراف ایمپلنت را معاینه کرده و از ابزار های مخصوصی برای جدا کردن جرم های باقیمانده در دندان استفاده می‌کند. در صورت لزوم، قدرت گزش دندان ها تنظیم می‌شود تا از عدم فشار زیاد قدرت گزش ایمپلنت اطمینان حاصل شود.

در صورت حادثه چه اتفاقی برای ایمپلنت می‌افتد؟

ایمپلنت ها و دندانی که از آن پشتیبانی می‌کنند در حوادث مانند دندان معمولی آسیب می‌بینند. استفاده از پوشش‌های حفاظتی فک و دهان در ورزش‌های خشن و سنگین برای مراقبت از دندان‌ها لازم است. اگر تنها دندان آسیب ببیند معمولا به آسانی از ایمپلنت جدا شده و جایگزین ‌می‌شود، اما اگر خود ایمپلنت تیتانیومی آسیبی فراتر از تعمیر ببیند و در آوردن آن از فک بسیار سخت باشد، می‌توان آن را بدون نگرانی در استخوان فک رها کرد و ایمپلنتی دیگر در کنار آن کاشت.

سوال دارید؟ از متخصصین Implant28 بپرسید

بیشتر بدانید


باعث خوشحالی ماست که نظر شما را بدانیم